Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Bezár
Termékek Menü

Dinnyehéjban kínált nyári limonádé - RECEPTTEL!

2015. 07. 24. 13:11:00
Dinnyehéjban kínált nyári limonádé - RECEPTTEL! Egy szuper nyári vendégváró ötletet találtunk nektek, amit annyira egyszerű elkészíteni, hogy akár minden nap megcsinálhatjuk, ha van erőnk egy egész görögdinnyét hazacipelni a piacról.
Persze ez edzésnek sem lenne rossz!:)

A görögdinnye víztartalma igen magas, ezért a nyári meleg napokban különösen ajánlott a fogyasztása.
Jó az ízületi gyulladások kezelésére is, valamint gyorsítja az egyes betegségekből való lábadozást, mert minden olyan vitamin és ásványi anyag megtalálható benne, amely segít felépülni hosszabb betegségek után.

Arra próbáljunk meg figyelni dinnyeválasztásnál, hogy megálljon magától a gyümölcsünk, ha folyadékot rakunk bele fontos, hogy ne dőljön el!

Hozzávalók:
1 db nagy görögdinnye
4 db citrom
2 db lime
4 db narancs
édesítőszer ízlés szerint (elhagyható)
egy kis marék mentalevél
jégkocka
szénsavmentes ásványvíz vagy csapvíz

Elkészítés:

Állítsuk fel a dinnyét és vágjuk le a felső részét. Akkorát kell levágnunk belőle, hogy kényelmesen beleférjen egy merőkanál és a benne lévő gyümölcshúst is könnyedén ki tudjuk kanalazni. Szedjük ki a gyümölcs húsát és egy részét feldarabolva rakjuk félre. A másik részét meg is ehetjük, de poharakba rakva később felszolgálhatjuk vele a limonádét. Mossuk meg a citrusféléket és a mentalevelet. Karikázzuk fel a narancs, citrom és lime felét, másik felét facsarjuk ki és öntsük bele a dinnye belsejébe.
A félretett dinnyehúst, a mentaleveleket és a jégkockákat is belerakhatjuk. Az egészet öntsük fel lehűtött vízzel és végül jól keverjük össze.
Ízlés szerint lehet változtatni az arányokon.
Amennyiben édesebben szeretjük a limonádét, tehetünk bele édesítőszert.
Merőkanállal mérhetjük a poharakba a görögdinnyés limonádét, biztosan mindenkinek nagyon fog ízleni!:)

A kép illusztráció.

forrás: nosalty.hu

blog comments powered by Disqus